Печатни издания

Ортофотоатлас на Столична община в мащаб 1:5000 е луксозно издание, първото по рода си в България. В него са включени изображения от аерозаснемане на територията на Столична община,  направено през октомври 2011 година. Обхванатата площ е 1 340 кв.км. Освен ортофотокарти за цялата територия на СО, в атласа ще откриете черно-бели и цветни ортофотоснимки, разкриващи динамично развиващия се град и инфраструктурните промени през последните години. Специални карти, демонстрират приложението на фотограметрията и дистанционните методи в областта на кадастъра, устройственото планиране и ГИС. Представени са и анаглифни изображения на кръстовището на  бул. Княгиня Мария Луиза и Тодор Александров и площадите Св. Александър Невски и Народно събрание, които може да разгледате с помощта на приложените в атласа 3D очила.

Продуктът е предназначен както за специалисти в бранша, така и за любители и колекционери.

Цена: 45 лв.


Туристическа карта на София, издадена 2011 година, е предназначена за българските и чуждестранни гости на столицата. В удобния диплян с джобен формат може да откриете: туристическа карта на централната градска част, ортофотоплан на същата територия, богата информация за забележителности, транспорт, туризъм и др. Имената на всички обекти са изписани на кирилица и латиница, а легендата е на български, английски, френски и немски език. На дипляна са отбелязани още културни и обществено значими обекти – музеи, галерии, църкви, театри, кина, хотели, ресторанти и др.

Продуктът не е в наличност.

 

 

 

Атлас на София в М 1:10 000 излиза на пазара през 2007 година. Атласът включва подробна карта на София, ортофотоплан на части от столицата, справочник с обекти от публичен интерес, азбучен указател на улиците. Практичният му дизайн позволява бързо ориентиране и откриване на търсения от Вас адрес. В атласа са отбелязани улиците с еднопосочно движение, маршрути и спирки на столичния транспорт, държавни институции, посолства, болници, учебни заведения, а също и разнообразна туристическа информация - паметници на културата, хотели, театри, кина, художествени галерии, музеи. Азбучният указател съдържа информация за актуалната улична мрежа, променените имена на улици и булеварди и тяхното местоположение в атласа. Атласът е подходящ за гости и жители на града, таксиметрови, спедиторски и куриерски компании.

Продуктът не е в наличност.