"ГИС-София" ЕООД отбеляза Световния ГИС Ден 2018

15.11.2018

На 14 ноември с тематична конференция в Гранд Хотел София ГИС Алианс отбеляза Световния Ден на ГИС технологиите. Традиционно събитието обединява професионалисти от цял свят, използващи и развиващи географските информационни системи.

Конференцията на ГИС Алианс стана част от стотиците подобни събития, организирани на пет континента, демонстриращи как ГИС технологиите подпомагат и намират все по-широко приложение във всички аспекти на съвременното общество. Специални гости на конференцията бяха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, председателят на УС на Съюза на архитектите в България Георги Бакалов, Фернанда Лонардони и Гулнара Рол, представители на Организацията на Обединените Нации (ООН).

Своите най-нови решения в областите, свързани с географските информационни системи представиха 14 български софтуерни компании и научни организации, работещи в областта на ГИС технологиите. Опитът в Норвегия сподели Хелге Онсруд от Националната агенция за картографиране на Норвегия.

В презентацията на "Географска информационна система-София" ЕООД се анонсираха наскоро въведените електронни услуги за обслужване на гражданите и бизнеса и се представиха най-новите функционалности на интернет приложението iSofMap.

В изпълнение на стратегическите цели на ГИС-София да облекчи потребителите си осигурявайки лесен и удобен достъп до необходимата и полезна за тях пространствена информация, дружеството очаква решението с електронни услуги значително да повиши клиентската удовлетвореност и да гарантира на потребителите:

  • Удобство при подаване на заявленията
  • Спестяване на време и разходи
  • Бързо обслужване
  • Достъп до услугите по всяко време и от всяко място

Анонсира се и намерението на дружеството да реализира нови услуги като Предоставяне на данни в цифров вид за проектиране - слой регулация, както и комбинирана скица с повече от два слоя.

По същото време, в зала Роял на София Хотел Балкан (Шератон) се проведе конференция организирана от ЕСРИ България, под надслов „20 години проектираме света заедно“. Представители на "ГИС-София" ЕООД взеха участие и на този форум, като проследиха тенденциите, развитието и новите приложения в разработените от ЕСРИ продукти.

Сподели