"ГИС-София" ЕООД взе участие в 7-та Международна конференция по картография и ГИС

04.07.2018

"ГИС-София" ЕООД взе участие в 7-та Международна конференция по картография и географски информационни системи (ГИС), организирана от Българската картографска асоциация (БКА), Международната картографска асоциация (ICA) и Университетa по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) - София. Съорганизатори на проявата бяха Военно-географска служба и Български червен кръст.

Традиционно събитието се провежда през две години, а основната му цел е събирането на информация за последните постижения в картографията, комбинирани с ГИС, както и обсъждането на предложения и търсенето на решения за удовлетворяване на непрекъснато нарастващите изисквания за анализи, обработка и визуализация на геопространствени данни в областта на науката, икономиката, управлението, екологията и ранното предупреждение в кризисни ситуации.

Тази година конференцията бе проведена под патронажа на Председателя на Народното събрание на Р. България г-жа Цвета Караянчева, по времена Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Участие взеха представители на различни университети, организации, институции и фирми - общо 192 участници от 31 държави.

В програмата бе включена специална сесия „Дигитална Земя за интелигентни решения“, широко подкрепена от Международното общество по Дигиталната Земя.

В рамките на тематичните сесии бяха представени шест постер сесии, в които "ГИС-София" ЕООД представи постер на тема: “Туристическа карта на София и Природен парк Витоша”.

Сподели