Започва изработване на кадастрална карта и кадастрален регистър на район Триадица на Столична община

16.10.2014

Със заповед № РД-16-24 от 12.09.2014г. на Изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър е открито производство по създаване на кадастрална карта и кадастрален регистър за територията на район „Триадица”.

Изпълнител по договора е ДЗЗД „Геоинженеринг” (консорциум между "Геоинженеринг" ООД и ЕТ "Геоинженеринг - Н.Киров"). 

„ГИС – София” ЕООД е подизпълнител по довора за етап „Изработване на схеми на самостоятелни обекти (апартаменти,  магазини, гаражи и други) в сгради.

Схемата е хоризонтален разрез на сградата на съответния етаж, в която се отразява взаимното разположение на самостоятелните обекти.

От 20.10.2014г. служители на дружеството ще извършват огледи на сгради, за които няма достатъчна информация за самостоятелните обекти на територията на район „Триадица” на Столична община.

Във Ваш интерес е да съдействате и следите за правилното отразяване и вписване на Вашата недвижима собственост, тъй като след влизане в сила на кадастралната карта и кадастралните регистри всички промени се правят за сметка на собствениците.

След влизане в сила на кадастралната карта за извършване на сделки с недвижими имоти – поземлени имоти, сгради, апартаменти и други ще са необходими скици и схеми от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК).

Местата и графикът за събиране на документи за собственост и други вещни права на заинтересованите лица ще бъде качен допълнително, на сайта на ГИС София, до края на месец Октомври 2014г.

Сподели