Младежки семинар - "Геодезията и пътешествията"

15.04.2016

На 19 април 2016 г. ще се състои ежегодният младежки семинар, организиран съвместно от Федерацията на научно-техническите съюзи, Съюза на геодезистите и земеустроителите в България и Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) – Геодезически факултет. Темата на семинара тази година е „Геодезията и пътешествията”. Предвидената програма е своеобразна обиколка на света - през пустинята на Сахара, до величествените гледки на ледниците в Антарктида, екзотичните земи в Тайландския залив и още много други интересни места, на които може да попадне професионалиста-геодезист.

В края на семинара ще бъдат обявени и резултатите от конкурса за есе на тема: „Светът на геодезията в моите очи”. ГИС-София подкрепя събитието и осигурява за всички участници набор от материали, а за младите творци в надпреварата за най-сполучливо есе разнообразни издания, изработени през годините.

Регистрацията на участниците започва в 16:00 часа, мястото е зала 318 на УАСГ, ул. „Хр. Смирненски” 1.  Входът е свободен.

През 2016  година младежкият семинар се провежда за четвърта поредна година. На проявите присъстват ученици и преподаватели от Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия (СГСАГ) „Христо Ботев“, студенти от  УАСГ, преподаватели, специалисти от различни професии и с различни квалификации. Целта на организаторите е да превърнат семинара в очаквано и търсено от младите геодезисти събитие, да изготвят конкретни предложения за подобряване на образованието, квалификацията и реализацията на бъдещите специалисти и адресирането им към съответните институции.

Програма

Сподели